Google Search

Svako može da bude zdraviji


Svako moze da bude zdraviji     Dr. Tatjana Mraović
    Savetnik za ishranu

   Dr Tatjana Mraović, dijetolog, rođena je 1963. godine. 1987. godine diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dugi niz godina posvećena je stručnom usavršavanju u oblasti higijene i dijetologije. Specijalizaciju iz higijene završava 2003. godine na Vojnomedicinskoj akademiji, a samo dve godine kasnije brani svoju magistarsku tezu "Uticaj prestanka pijenja kafe na nivo lipida u krvi". Potom završava subspecijalizaciju i dobija zvanje subspecijaliste iz Ishrane zdravih i bolesnih ljudi. Od 2008. godine izabrana je u zvanje asistenta na predmetu higijena u okviru Vojnomedicinske akademije, a danas je na završnoj godini doktorskih studija, tematski fokusirana na uticaj gojaznosti na zdravlje ljudi, u okviru Medicinskog fakulteta Univerziteta Odbrane.

   Pored stručnog usavršavanja, dr Tatjana Mraović posvećena je radu sa pacijentima i popularizaciji važnosti pravilne, a pre svega, zdrave ishrane u savetovalištu za ishranu Instituta za higijenu Vojnomedicinske akademije. Primarna delatnost joj je rad na dijetološkom savetovanju, ne samo gojaznih, ne samo odraslih, već svih uzrasta kojima je potrebna stručna lekarska pomoć - onih koji su zdravi i žele da pravilnom ishranom sačuvaju svoje zdravlje, ili obolelih koji će pravilnom dijetoterapijom doći do zdravlja.

   Autor je više od 80 publikovanih strušnih i naušnih radova, a u cilju popularizacije pravilne ishrane već više od jedne decenije aktivna je u širenju stručne, medicinske reči i znanja iz oblasti ishrane, kroz televizijska gostovanja i pisanje stručnih tekstova za mnoga dnevna, nedeljna i mesečna novinska izdanja, poput DC magazina, Politike, Lepote i zdravlja, Lise, Cice, Blica, Gracije... a od od prvog broja srpskog izdanja magazina za zdravlje i lepotu "Vita" bila je odgovorni stručni savetnik koji organizuje pisanje i lektorisanje svih stručnih medicinskih tekstova.

   Ipak, kao najveće priznanje u svojoj karijeri, dr Tatjana Mraović ističe postignuto zadovoljstvo i uspehe svojih pacijenata, koji su uvažavanjem njenih stručnih saveta uspeli da redukuju svoju telesnu težinu, da poboljšaju opšte zdravstveno stanje, nauče kako da održe svoj novi izgled i budu zdravi i zadovoljni. Kako ona navodi: "To kako mi izgledamo spolja, i kako se osećamo unutra, je zapravo odraz u ogledalu toga koliko radimo na svom dobrom zdravlju i onoga što smo kroz ishranu uneli u sebe. Svako može da bude zdraviji, lepši i zadovoljniji. Ostaje samo da se izabere najbolji put do cilja."
 

Preuzeto sa: www.cityfitness.rs

^ Vrh strane ^
* Index * Ishrana * Zdravlje * Dijeta * Media * Kontakt *

ZdravaDijeta ©