Google Search

Zašto ne mršavim?


     Siguran sam da ste ovo pitanje postavili sebi bar jedanput prošle godine, te vam odgovor dajem u daljem tekstu.

Zasto ne mrsavim


   Start ZDRAVLJE Prevencija Zašto ne mršavim?

   Zašto ne mršavim?

   May 17, 2012


   Dugo se smatralo da ako trenirate možete jesti koliko god hoćete i da ćete gubiti kilograme, da je samo trening "Bogom dan", ali nije baš tako. Kod treninga redukcije ishrana je od suštinskog značaja, po istraživanjima čak 70% uspešnost redukcije zavisi od toga kako, kada i šta jedete. Jedan moj profesor je da bi nam približio koliko je hrana moćna rekao: "Više je ljudi umrlo od kašike nego od svih ratova". Tako da prvi zaključak je: trening nije svemoguć.

   Da biste imali rezultat kod treninga redukcije potrebno je da svakodnevno imate kalorijski deficit, mršavljenje je čista matematika, smanjiti kalorijski unos, povećati kalorijsku potrošnju i rezultat je neizbežan. U velikoj meri nepoštovanje ovih pravila dovodi do pitanja; "zašto ne mršavim".

   Sada kada ste počeli da vodite računa o hrani na red dolazi trening, moj metod treninga je kombinovanje anaerobnih i aerobnih vežbi uz dugotrajno istezanje na kraju, do sada je takav pristup imao 100% efikasnost. Dakle na trening! Na kraju ali ne i najnebitniji je odmor tj. san, potreban je san od min 7 sati, ali ne bilo kada, najidealnije vreme za odlazak na spavanje je 22h-23h, hormon sna aktiviramo oko 1h i imamo dovoljno vremena da se potpuno odmorimo i regenerišemo telo za napore koji nas čekaju.

   Promenite svoje vrednosti i promenićete svoj život. Entoni Robins

   Autor: Milan Zarić, profesor sporta (www.licnitrener.com)

^ Vrh strane ^
* Index * Ishrana * Zdravlje * Dijeta * Media * Kontakt *

ZdravaDijeta ©