Filipović je skinuo 20 kg, a njegova doktorka otkriva kako

Aleksandra Filipović je za godinu dana uspeo da smrša dvadeset kilograma. Poznati novinar i voditelj kaže da mu je prelomni trenutak za promenu bio kada je dobio lupanje srca, oticanje, visok pritisak, giht i veliku prikrivenu depresiju koju je mimikrirao svojim hedonizmom. Kaže da je i ranije pokušavao da skine kilograme, ali bezuspešno.

– Moja istorija je istorija propalih dijeta. Niko sa mnom nije imao uspeha kao doktorka Tanja Mraović. Tajna je što je ona provalila moju ličnost. Žao mi je što nije psihić i terapeut jer mi treba i takva jedna osoba. Nisam uspeo ni sa jednim trenerom, ni sa jednim preparatom. Pio sam sve i svašta, a samo je ona bila uspešna sa mnom. Ona je fantastičan psiholog. Toliko zna o ljudskoj psihi, vrlini i manama drugih ljudi. O hrani i kalorijma zna apsolutno sve, ali njena psihološka podrška je nešto najbolje što sam ikada u životu dobio od nekoga. I pravi je lekar i izuzetno stroga, ali ume i da pohvali – priča Aleksandar dodajući da mu je najteže bilo da se drži strogih jelovnika, pa su tek iz trećeg puta napravili idealan jelovnik za njega.

Kaže da mu taj režim ishrane savršeno odgovara

– To je najbolji jelovnik koji je demokratski jer ja biram hranu u skladu mog posla i tempa života. Najteže mi je bilo što je u mom okruženje bilo puno ljudi koji su mislili da neću uspeti. A pravih prijatelja je bilo malo, ali su oni i “skuvali čorbu” za svog druga. Kroz ovaj program naučio sam najviše o ljudima – ističe Aleksandar.

Ipak, poznati dijetolog dr Tanja Tatjana Mraović sa Aleksandom Filipovićem ima još planova.

– Jeste sredio liniju, ali ići ćemo još. Čovek je prezaposlen i ima dovoljno razloga da ne uspe u nekom režimu koji ja savetujem a to je da se jede na 2-3 sata određena količina hrane koja se sprema na specifičan način. Sve te razloge mi smo anulirali i on je pokazao da to može. Aleksandar je za 12 meseci oslabio 20 kilograma. Pa, neka me neko ubedi da proces mršavljenja nije mnogostruko brži od procesa gojenja. Apsolutno nije poremetio zdravlje i sada fantastično izgleda.

A tajna mrišavljenja ne postoji, važna je samo zdrava ishrana

A sličnu životnu priču imala je i britanska glumica Liza Rajli, ali i Nikolina iz Beograda

– Ne postoji ništa na tržištu što može meni da olakša priču da nekome pomognem kada je mršavljenje u pitanju, uz pomoć tableta. To uopšte nije zdravo. Bila bih vrlo srećna da mogu da propišem 3 x 1 tabletu i mi bi tu završili priču. Ne, to ne postoji i neće skoro postojati. Ubrzati metabolizam, na veštački način, znači poremetiti zdravlje a to je jedini način da nešto postignete ako ste recimo, u tim tabletama, dobili sredstvo za čišćenje ili neki diuretik. To su sve kratkotrajni procesi. Na primer, ukoliko izgubite 2-3 litra u toku 2-3 dana, oni će se brzo vratiti. Prava mera je promena koja traje – kaže dr. Tatjana Mraović.

Zena Blic
31. 03. 2016
Dafina Dostanić